N-VA haalt Guy Van Sande aan boord

Samen met twee Edegemse collega-gemeenteraadsleden van de lokale partij Edegem Anders sluit acteur Guy Van Sande zich aan bij de N-VA.

ibroeksteeg

Dat hebben Vlaams minister Philippe Muyters uit Edegem en Guy Van Sande zelf donderdagnamiddag bekendgemaakt.

“In 2006 zijn we met Edegem Anders gestart om de Edegemnaar een stem in het beleid te geven. Als oppositiepartij hebben we aan verschillende projecten van de meerderheid onze steun gegeven”, geeft Van Sande aan. “Het programma van N-VA en zijn rechtlijnige manier van politiek doen, spreken ons aan. Na een tijdje van gesprekken voeren, is beslist om met Edegem Anders tot de N-VA toe te treden. We hopen dat onze 2.144 kiezers ons volgen.”

De politieke zet van Edegem Anders is des te opvallender, omdat de leden aangeven de zetelende meerderheid te zullen steunen. Zeker de voorbije weken was dat wel eens anders, toen een groep rond Guy Van Sande met de aankoop van de villa Berkenhof de plannen van het Edegemse gemeentebestuur om daar een bibliotheek te vestigen ronduit dwarsboomde.

“Aan de gemaakte afspraken met CD&V verandert niets. Zowel het kartel- als het bestuursakkoord worden trouw uitgevoerd”, benadrukt Philippe Muyters. “Zowel CD&V, N-VA als Edegem Anders zijn voor een nieuwe Edegemse bib. Door te praten, geraken we er wel uit.”

Minister Muyters laat nog verstaan bij en na de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2012 een rol in Edegem te willen opnemen. “Maar het is nog te vroeg om aan te geven wat die zal inhouden”, klinkt het.

JVdPo

Beeld: Dirk Kerstens

Meer over CD&V