"Ik zag hoe papa mama's lijk in de kofferbak stak"

Een 9-jarig meisje en haar 11-jarige broertje uit het Britse Ascot zijn getuige geweest van een gruwelijk tafereel: hun vader sloeg hun moeder tot ze dood was, sleepte het lichaam naar buiten en legde het in de kofferbak van de auto. Het proces tegen de dader is nu bezig.

ssimons

De feiten speelden zich op 31 oktober 2010 af. British Airways-piloot Robert Brown (47) sloeg zijn 46-jarige vrouw Joanna dood tijdens een hevige ruzie. Het echtpaar ging scheiden en had daar meningsverschillen over.

Het 9-jarige dochtertje vertelde de politie hoe ze die noodlottige dag "klappen" hoorde en nadien uit het raam van haar kamer merkte hoe haar vader haar moeder naar zijn Volvo sleepte. "Ze waren aan het ruziën en sloegen elkaar. Papa stopte mama in de auto omdat hij haar pijn had gedaan", verklaarde het kind aan de onderzoekers.

Brown gebood zijn kinderen na de moord om in de Volvo plaats te nemen. Hij reed naar zijn nabijgelegen huurhuis, waar hij woonde met zijn nieuwe vriendin, die een kind van hem verwachtte. Daar zette hij de huilende kinderen af. Tijdens de autorit had de 11-jarige jongen aan zijn vader gevraagd om zijn moeder naar het ziekenhuis te brengen. De man zei geen woord.

Seksspelletje

Brown begroef zijn vrouw in Windsor Great Park. Gisteren kreeg de jury op het proces te horen dat Brown een doos voorwerpen samen met het lijk begroef. Met één van die voorwerpen had hij zijn nieuwe vriendin nog seksueel bevredigd.

Brown geeft toe dat hij zijn vrouw heeft gedood, maar ontkent haar vermoord te hebben. Het proces wordt voortgezet.

Foto Daily Mail