Drie doden bij Navo-luchtaanvallen op wooncomplex Kadhafi

Bij de luchtaanvallen van de Navo op het residentieel complex van de Libische leider Moammar Kadhafi in Tripoli zijn donderdag drie doden gevallen, onder wie twee journalisten. 27 mensen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van de regering, Moussa Ibrahim, op een persconferentie in het complex Bab al-Azaziya gezegd.

ibroeksteeg

"Drie personen zijn dood: twee waren journalisten, de derde was een gids die hen hielp bij het maken van een documentaire", zei Moussa Ibrahim. Twee Libische functionarissen die buitenlandse journalisten op de site rondleidden, zeiden eerder dat zes mensen omgekomen waren en dat tien anderen gewond raakten.

De omgekomen reporters waren Ali al-Graw en Ismail al-Charif. Ze filmden "honderden mensen die hun verzet tegen de Navo vierden." Hun gids Abdel Salam Massoud Mohammed was 25 jaar oud, zei Ibrahim. De persconferentie vond plaats vlakbij een grote bomkrater.

Volgens een journalist van het persagentschap AFP waren twee kraters zichtbaar in het complex. Enkele uren voor de bombardementen verspreidde de Libische staatstelevisie beelden van Moammar Kadhafi op een vergadering. Het waren de eerste beelden van de kolonel die door de officiële Libische media verspreid werden sinds 30 april, toen een van zijn zonen en drie van zijn kleinkinderen omkwamen in een bombardement van de Navo.

Meer over Navo