Acht maanden cel voor agressie tegen agenten Securail

Een 34-jarige man uit Hasselt is door de Hasseltse strafrechter tot acht maanden cel en 275 euro boete veroordeeld wegens partnergeweld en agressie tegen twee agenten van Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS.

ibroeksteeg

Op 13 oktober 2009 gaf hij zijn vriendin enkele rake klappen bij een uit de hand gelopen ruzie. De man had toen gedronken. De vrouw was onmiddellijk na de ruzie voor verzorging naar de spoedgevallendienst gegaan.

Op 19 november 2009 ging de dronken Hasselaar door het lint tegen twee veiligheidsagenten van Securail. Het ging om een handgemeen, waarbij hij klappen uitdeelde aan de twee agenten. Zij waren na de feiten een tijdje werkonbekwaam.

De rechtbank verleende de Hasselaar wel uitstel voor zijn celstraf, maar koppelde er probatievoorwaarden aan. Hij moet zich laten behandelen voor zijn alcohol- en agressieproblematiek en een leerproject 'Omgaan met agressie' volgen.

Aan de partner, die hij slagen toebracht, moet de Hasselaar 1.100 euro schadevergoeding betalen. De NMBS Holding, waartoe Securail behoort, kreeg 6.763 euro schadevergoeding toegewezen.

Beeld: Photonews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio