Invalide Zonhovenaar bestelt mazout maar betaalt niet

De Hasseltse correctionele rechtbank veroordeelde donderdag een 36-jarige invalide man uit Zonhoven tot twaalf maanden effectieve celstraf en 1.650 euro boete wegens schriftvervalsing en oplichting.

ssimons

Met twee kompanen had hij twee facturen laten opstellen voor het leveren van 3.500 liter mazout op naam van een firma die niets afwist van de bestelde diesel. De brandstof werd bij de Zonhovenaar thuis afgeleverd. De feiten speelden zich af eind juli 2009 in Zonhoven en in Houthalen.

De Zonhovenaar en de twee andere beklaagden uit Beverst (Bilzen) en Zonhoven bestelden of huurden ook goederen, zoals werkkledij en materialen, maar lieten de rekeningen onbetaald, omdat op de facturen en bestelbonnen opnieuw valselijk een firmanaam vermeld werd. Het kostenplaatje bedroeg in totaal 9.500 euro. Verder werden een grasmachine en aanhangwagen bij de oplichters afgeleverd.

Foltering

De firma, wiens naam misbruikt werd en dus reputatieschade opliep, kreeg 1.940 euro schadevergoeding toegewezen. De twee kompanen kregen elk een halfjaar cel met uitstel. Voor de Zonhovenaar hield de rechter rekening met zijn strafblad. Het hof van beroep in Antwerpen veroordeelde hem al in 2007 tot 4 jaar cel wegens foltering.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio