Maradona speelt galawedstrijd tegen Tsjetsjeense regering

Ter ere van de opening van het nieuwe stadion van de Russische eersteklasser Terek Grozny speelde woensdag een voetbalploeg van oude vedetten, met Diego Maradona als kapitein, een galawedstrijd tegen een delegatie van de Tsjetsjeense regering.

wverhaert

De president van Tsjetsjenië, en voorzitter van Terek Grozny, Razman Kadyrov scoorde tweemaal. Hij kon evenwel niet voorkomen dat Maradona en co de wedstrijd met 5-2 wonnen.

Een van de ploegmaats van 'Pluisje' was de Portugese superster Luis Figo, die zeer te spreken was over de nieuwe, 30.000 plaatsen tellende voetbaltempel: "Dit is een van de beste stadions ter wereld", zei hij na de wedstrijd tegen de aanwezig pers.

Razman Kadyrov is een omstreden man die het niet zo nauw neemt met de mensenrechten. Hij trok in het begin van het seizoen de bekende Nederlander Ruud Gullit aan om zijn ploeg, Terek Grozny, te trainen. Tijdens de winterstop probeerde hij Mbark Boussouffa aan te trekken, maar die koos uiteindelijk voor Anzhi Makhachkala, een andere Russische ploeg.

In maart speelde Kadyrov ook al een galawedstrijd tegen een superploeg met enkele Braziliaanse wereldkampioenen zoals Romario, Cafu en Dunga in de rangen.