Eerste Vlaamse deals gesloten op Filmfestival Cannes

"Rundskop is daarstraks verkocht aan Duitsland", glundert Christian De Schutter, hoofd communicatie van Flanders Image, wanneer we hem enkele uren voor de officiële opening van het 64ste Filmfestival van Cannes vragen of er al nieuws is over producties 'van bij ons'.

Paul Hendrickx

De Schutter en zijn team ontfermen zich over de profilering van de Vlaamse cinema op de belangrijkste internationale filmfestivals. Hij weet dan ook perfect wat er zich afspeelt achter de schermen van het prestigieuze cinemafestijn in de Franse badstad.

Er is ook opvallend veel vraag naar 'Blue Bird'., vervolgt De Schutter. Dat is de tweede prent van Gust Van den Berghe, de jonge cineast die in 2011 met 'Little Baby Jesus of Flandr' indruk maakte op de Croisette. Dat hij hier een jaar later zijn tweede langspeelfilm komt voorstellen, werd hem nog niet vaak voorgedaan.

'Gusts vorige film heeft het ook nog goed gedaan op andere gerenommeerd filmestivals.', vertelt De Schutter. 'Dat veel mensen nu al nieuwsgierig zijn naar 'Blue Bird' - die pas binnen enkele dagen getoond wordt - hoeft dan ook niet te verbazen .'

Steven Tuffin

Lees ook: Filmfestival van Cannes feestelijk geopend