Burgemeester belooft onderzoek naar incident met motorhelmen Eisden-Tuinwijk

Burgemeester Georges Lenssen (Open Vld) van Maasmechelen belooft een grondig onderzoek naar de jongeren die dinsdagavond een 54-jarige bewoner van Eisden-Tuinwijk in elkaar hebben geslagen met hun motorhelmen.

drombouts

"Ik heb de korpsoverste gevraagd om een grondig onderzoek op te starten. De wijk mag niet langer worden geterroriseerd. Ik heb slachtoffer Luciano Micozzi (foto's) eeen spoedig onderhoud met onze veiligheidsverantwoordelijke beloofd", aldus Lenssen.

Micozzi belandde dinsdag in het ziekenhuis met een diepe snede van 10 centimeter lang in zijn hoofd, nadat hij enkele jongeren teken had gedaan wat rustiger te rijden met hun bromfietsen. "Een van de jongens stopte en trok zijn helm van het hoofd", aldus Micozzi.

"Wat moet ge?, vroeg hij. Toen ik daarop vroeg waarom ze zo tekeer gingen, kreeg ik niet eens de kans om nog iets te zeggen. Hij reageerde meteen met: ik heb een mes en ik steek u kapot, waarop hij met zijn helm op mijn hoofd sloeg." Een tweede agressieveling viel de bewoner langs achteren aan, ook met zijn helm. Christiane, de vrouw van het slachtoffer, hoorde het geschreeuw van haar man tot in de tuin.

"Toen ik ging kijken, lag Luciano al bloedend in de kiezeltjes van de overburen. Er kwamen nog zeker vijf bromfietsers in de verte aangereden. Toen ik zei dat ik de politie ging bellen, stoof iedereen weg. Toevallig passeerde nog een kameraad van ons. Was die niet langsgekomen, ze hadden Luciano helemaal in elkaar geklopt."

Micozzi wil dat er maatregelen worden genomen in de wijk. Hij hoopt op meer politietoezicht en de invoering van plaatselijk verkeer in de straat. "Dat hebben ze ook gedaan in de straat van een schepen, hier iets verderop in de wijk."

MaW/JTh


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio