Paul Marchal smeekt Fransen om Michelle Martin niet toe te laten

Juridisch is de vrijlating van Michelle Martin in ons land niet meer tegen te houden, maar Paul Marchal heeft de Fransen gesmeekt om de ex-vrouw van Dutroux niet te ontvangen. Daarvoor is hij langs verschillende Franse media getrokken.

ikerremans

Paul Marchal, de vader van slachtoffer An Marchal, is absoluut tegen de vrijlating van Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux. Dat zei hij al in de Belgische media, maar die boodschap heeft hij nu ook verkondigd in Frankrijk.

Monstre

Hij deed een emotionele oproep op de Franse tv en radio en smeekte de Fransen om Michelle Martin niet te ontvangen. "C'est une monstre", aldus Marchal.

"Waar Michelle Martin zich ook wil verstoppen, ik zal altijd lawaai komen maken. Vijftien jaar is veel te vroeg om al vrij te komen. Deze vrouw is in 1989 voor soortgelijke feiten veroordeeld en kreeg al een tweede kans in 1991. Nog geen vier jaar later werden opnieuw vier meisjes ontvoerd en vermoord. Een van hen was mijn dochter."

In ons land is er juridisch geen bezwaar meer tegen de vrijlating van Martin, maar een van de voorwaarden is wel dat ze in een klooster in Frankrijk opgevangen wordt. De Franse minister van Justitie liet woensdag al weten dat hij niet de intentie heeft om Martin toe te laten in Frankrijk. Of dat iets te maken heeft met de oproep van Marchal is onduidelijk.

Als de Franse minister zijn woord houdt, voldoet Martin niet aan de voorwaarden om vervroegd vrij te komen. Dan belandt het dossier opnieuw bij de strafuitvoeringsrechtbank.

Meer over Frankrijk