Libische spionnen in Brussels luxehotel

Drie Libiërs die vrijdag werden uitgewezen uit Frankrijk, verblijven sinds zaterdag in het Brusselse viersterrenhotel The Hotel. Officieel gaat het om diplomaten, maar alles wijst erop dat ze spionnen zijn.

wverhaert

"Wij waren verontrust over hun activiteiten in Frankrijk. Deze mensen zijn evenveel diplomaat als u en ik kruidenier zijn", zegt een Franse diplomaat.

Buitenlandse Zaken bevestigt de aanwezigheid van de Libiërs en hun familie in Brussel, maar ontkent op de hoogte te zijn geweest van hun komst. "De drie werden in Brussel met hun familie onthaald door de Libische ambassadeur. Ondertussen werd duidelijk dat ze niet de intentie hebben hier te blijven", aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. "Wij zullen ze laten vertrekken. Zaterdag vliegen ze naar Tunesië."

Brussels parlementslid Aziz Albishari (Ecolo) is verontwaardigd. "België mag deze mensen niet zomaar beschouwen als families in transit", zegt hij in een krant. "Ons land mag geen toevluchtsoord zijn voor uitgewezen diplomaten van Kadhafi."

Meer over Brussel