Extra volumineuze kapsels zijn helemaal hip + zo doe je het zelf!

Chanel pakte er vorig seizoen reeds mee uit op de catwalk, maar nu lijken ook sterren voor de trend te zijn gevallen: het big hair-kapsel.

mgeysmans

Sarah Jessica Parker en Cheryl Cole verschenen de afgelopen week beiden met een wel erg opvallend kapsel. De dames kozen voor een extra volumineuze coupe waarbij de haartjes fijn getoupeerd werden. Wij vonden het geheel een beetje teveel '80's look hebben, maar wil je het zelf toch proberen? Lees dan zeker onze onderstaande tips!

Zo creëer je meer volume:

Start je routine door je haar te wassen met een volume gevende shampoo. Heb je zoiets niet in huis? Zorg er dan voor dat je shampoo geen polymeren bevat, die verzwaren het haar enkel maar. Vergeet maskers en conditioners ook even, ook al beloven ze meer volume te geven, ze zorgen er toch altijd voor dat je haar weer sneller verzwaart en ineenzakt.

Draai je haren slechts voor een korte tijd in een handdoek, voordat je aan de slag gaat met een volumegevende spray. Laat de mousse achterwegen, want die geeft vaak een klonterig effect, zeker als je gehaast bent en hem niet goed uitsmeert. Een volumegevende spray, zowel verkrijgbaar bij L'Oréal Professionel Hair Care, John Frieda, als Nivea, zorgt voor een betere verspreiding van het product, waardoor je haren een groter volume krijgen.

Afwerken

Föhn je haren vervolgens met je hoofd voorover gebogen, dat zorgt voor een algemeen groter gevoelen. Neem daarna een grote, ronde borstel en neem kleine plukjes van je bovenste haarlokken en föhn ze zo bol mogelijk. Wil je nog meer volume? Neem een kleine kam en toupeer de onderste haarlagen lichtjes. Doe dit nooit met de bovenste lagen want dan krijg je een 'mislukte permanent' look.

Afwerken doe je met een bom aan haarspray. Voor zo'n kapsel een dag lang te behouden is een helmeffect nu eenmaal noodzakelijk.

Beeld: Photonews

Niet te missen