Justitie werft massaal cipiers aan

Justitie werft onmiddellijk 139 extra cipiers aan. Het gros van dit personeel gaat naar de Kempense gevangenissen. Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) wil dan ook dat mensen uit Antwerpen en de Kempen zoveel mogelijk solliciteren. Dat zei De Clerck in de Kamer aan Servais Verherstraeten (CD&V).

ikerremans

Het extra personeel komt er omdat een aantal cellen werd gerenoveerd of bijgebouwd. Er komt ook nog ander personeel bij, maar de aanwerving van de cipiers is dringender omdat het langer duurt vooraleer zij in dienst kunnen worden genomen door de lange opleiding.

Selor

Turnhout krijgt 43 extra personeelsleden, van wie 35 cipiers, omdat een nieuwe vleugel van 74 cellen werd gebouwd voor 90 gedetineerden. Wortel krijgt zelfs 73 personeelsleden bij, van wie 50 cipiers, omdat ook daar een nieuwe vleugel van 58 cellen voor gedetineerden werd gebouwd. Hoogstraten krijgt tien extra cipiers omdat 15 cellen gerenoveerd zijn. En dan krijgt ook de gevangenis van Tilburg nog acht personeelsleden extra.

Verder gaan nog vier cipiers naar de jongerengevangenis van Everberg en ook Sint-Gillis en Saint-Hubert krijgen respectievelijk 44 en 22 personeelsleden bij.

De regering werft nu onmiddellijk al de cipiers aan via Selor. Daar moet je je dus kandidaat stellen. Pas daarna wil de regering overgaan tot de aanwerving van psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk- en penitentiair assistenten, technisch personeel. Servais Verherstraeten was zeer tevreden over de extra tewerkstelling voor zijn regio.

JDW