Lanaken kant zich tegen windmolens in Uikhoven

De gemeente Lanaken schaart zich achter de buurtbewoners in Oud-Rekem die zich verzetten tegen de bouw van drie windmolens in Uikhoven (Maasmechelen).

“Het Lanakense schepencollege heeft maandag al bij het gemeentebestuur van Maasmechelen een negatief advies afgeleverd”, zegt Lanakens burgemeester Guido Willen.

De inplantingsplek ligt aan de overkant van het kanaal, achter het bedrijf NV Mineraalbewerkingsindustrie, op zo’n 400 meter van het historische stadje Oud-Rekem. “Ons negatief advies steunt op het storende visuele effect van die windmolens op Oud-Rekem. Ook vrezen we ernstige geluidshinder en slagschaduw van die windturbines van 149 meter hoog.”

“We ondervinden in Oud-Rekem nu ook al jarenlang milieuhinder van de industrie langs het kanaal. Een reden te meer om ons te verzetten tegen de inplanting op amper 400 meter van Oud-Rekem. In andere landen is die afstand duidelijk groter. Wij en andere instanties hebben in de voorbije jaren zwaar geïnvesteerd om Oud-Rekem toeristisch aantrekkelijk te maken. Om al die redenen zullen wij bij het gemeentebestuur van Maasmechelen bezwaar indienen tegen de bouw van de drie windturbines.”

SH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio