Geen 10 maar 8 doden bij zware aardbeving in Spanje

Bij een zware aardbeving in het zuidoosten van Spanje zijn woensdag minstens acht mensen om het leven gekomen. Eerder was sprake van tien doden, maar dat aantal werd bijgesteld. Afgelopen nacht moesten duizenden mensen op straat slapen.

drombouts

De balans van de aardbeving werd donderdagmorgen naar beneden bijgesteld, tot "acht doden en twee zwaargewonden". De Spaanse regering sprak eerder van tien doden. Er vielen ook tientallen gewonden. Ongeveer 10.000 mensen werden geëvacueerd.


Kent u Vlamingen in het getroffen gebied? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Gelieve ook uw gegevens erbij te vermelden.


5,1

De beving had een kracht van 5,1 op de schaal van Richter. Kort daarvoor werd dezelfde regio opgeschrikt door een beving met een kracht van 4,4. Die eerste schok zorgde enkel voor lichte schade.

De zwaarste van de twee aardbevingen deed zich voor om 18.47 uur. Het epicentrum van de beving situeerde zich rond Lorca, een stad met 92.700 inwoners in de regio Murcia.

De televisie liet beelden zien van de vernielingen in Lorca. Zo stortten zeker twee gebouwen in en moesten een ouderentehuis en een gemeenschapscentrum worden ontruimd.

De schok zorgde ook voor scheuren in wegen en bruggen. De regering heeft inmiddels een militair hulpteam naar de getroffen regio gestuurd.

Nacht

In de getroffen regio Murcia wonen ongeveer 1,4 miljoen mensen Duizenden mensen moesten de nacht op straat doorbrengen.

In Lorca deelde het Rode Kruis dekens uit aan de bewoners.

Meer over Spanje