Grouwels neemt maatregelen tegen Brusselse taxichauffeur

Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) veroordeelt het gedrag van de taxichauffeur betrokken bij het schietincident dinsdagavond op de toegangsweg naar Brussels Airport, zo laat ze woensdag weten.

ibroeksteeg

"Deze persoonlijke actie werpt een smet op het imago van de hele Brusselse taxisector", vindt Grouwels (foto), die ook zegt "de nodige disciplinaire maatregelen te zullen nemen tegen de betrokken taxichauffeur." De minister sluit daarbij niet uit dat de vergunning van de man wordt opgeschort of zelfs ingetrokken.

"Dit is een bijzonder spijtige zaak, net op een moment dat we volop inspanningen doen om het imago van de sector weer op te poetsen", zegt ze. De minister had woensdagmorgen nog een vergadering met vertegenwoordigers van de Brusselse taxisector. "Ik ben opgetogen dat ook zij de actie van de betrokken taxichauffeur unaniem afkeurden", zo luidt het.

Grouwels steunt de Brusselse taxichauffeurs in hun vraag om ook passagiers te mogen vervoeren vanop de luchthaven van Zaventem naar het Brussels Gewest. "Zowel Brusselse als Zaventemse taxi's zouden de mogelijkheid moeten krijgen op hun terugweg passagiers te vervoeren", zo luidt het.

Ze probeert daarover te overleggen met de burgemeester van Zaventem. Ook met Hilde Crevits (CD&V), de Vlaamse minister van Mobiliteit, zal ze contact opnemen. Grouwels zou met de Vlaamse overheid willen nagaan of het mogelijk is een proefproject op te zetten waarbij de regelgeving versoepeld wordt in Zaventem en bij de TGV-terminal van het station Brussel-Zuid.

Lees ook: "Agent is zelf op taxi gesprongen"

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer