Landskampioen komt dinsdag uit duel Genk-Standard

De titelstrijd duurt voort tot de laatste speeldag in play-off I, spannender kan niet. Zowel Racing Genk(2-3 tegen AA Gent) als Standard (2-1 tegen Anderlecht) wonnen zodat de twee dinsdag onderling uitmaken wie landskampioen wordt. Leider Genk heeft dan thuis genoeg aan een punt.

fvranckx

Anderlecht is uitgeteld voor de titel, de Brusselaars blijven steken op de derde plaats.

Club Brugge, dat met 0-1 won in Lokeren, is zeker van de vierde plaats en mag tegen de winnaar van play-off II (Cercle Brugge of Westerlo) spelen om een ticket voor de Europa League.

Weylandt

Voor AA Gent-Racing Genk op gang werd gefloten, was er een emotioneel moment toen het Gentse publiek afscheid nam van Wouter Weylandt. Onder meer de vriendin van de overleden renner en boezemvriend Iljo Keisse stonden in de middencirkel (zie foto onderaan).

Doelman Courtois was de grote man bij Genk in de beginfase door reddingen bij verschillende kansen voor een vlot spelend Gent.

Na een half uur begon Genk pas in de wedstrijd te komen. Vanden Borre en Vossen misten, iets wat De Bruyne niet deed bij een prachtige krul in de bovenhoek vlak voor de rust.

Meteen na de pauze maakten de Limburgers al de 0-2 via Tözser, maar door een domme fout van Vanden Borre in de zestien kwam Gent weer in de wedstrijd.

Wils zette de strafschop om in de 55ste minuuut en een kwartier later was Arbitman de verdediging te snel af: 2-2.

De match kon nu alle kanten uit, maar De Bruyne was tien minuten later opnieuw beslissend. Zijn actie leidde naar een goal van Ogunjimi. 2-3 was meteen ook de eindstand.

Genk heeft alles nog in eigen handen en heeft dinsdag in eigen huis genoeg aan een punt tegen Standard voor een derde landstitel.

Herbeleef AA Gent-Racing Genk hier:

Volg AA Gent-KRC Genk live

Tiende en laatste speeldag play-off I:

Dinsdag 17 mei Racing Genk-Standard Anderlecht-Lokeren Club Brugge-AA Gent

Huidige stand

1.RC Genk 50 punten

2.Standard 50

3.Anderlecht 44

4.Club Brugge 40

5.AA Gent 33

6.Lokeren 28