Opnieuw overleg tussen Beke, Di Rupo en De Wever

De opdracht van koninklijk onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) loopt stilaan op zijn einde. Maandag heeft hij een tweetal uur rond de tafel gezeten met N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dinsdag staat opnieuw een vergadering met Beke, De Wever en PS-voorzitter Elio Di Rupo op de agenda.

ikerremans

Het gesprek met De Wever was voor vorige week vrijdag gepland, maar werd uitgesteld omwille van agendaproblemen. De koninklijk onderhandelaar en de N-VA-voorzitter zaten van 16.00 uur tot 18.00 uur samen.

Eerder op de dag was er een ontmoeting tussen De Wever en Di Rupo. Vanaf dinsdagmiddag zitten Beke en de twee overwinnaars van de verkiezingen opnieuw met drie rond de tafel. Waar de vergadering zal plaatsvinden, is niet bekend. Mogelijk worden dan afspraken gemaakt over het einde van de opdracht van Beke.

Di Rupo formateur?

De CD&V-voorzitter werd op 2 maart belast met een onderhandelingsopdracht om een akkoord over de staatshervorming voor te bereiden.

De Wever liet eerder al horen dat wat hem betreft, zijn PS-collega best formateur wordt zodra de opdracht van Beke is afgerond. Di Rupo wilde daarover tot nu toe nog niet in zijn kaarten laten kijken. Indien Di Rupo niet wil, dan is De Wever bereid het roer in handen te nemen.

Beeld Photonews

Meer over Bart De Wever