De carrière van Wouter Weylandt

Wouter Weylandt is overleden na een val in de Ronde van Italië. De 26-jarige renner van Leopard-Trek zou in september voor het eerst vader worden. Hier vindt u een kort overzicht van zijn wielercarrière.

drombouts

Weylandt was geboren op 27 september 1984 in Gent. Hij was altijd zeer sportief, maar op z'n vijftiende begon hij pas te koersen.

In 2005 begon Weylandt aan zijn profcarrière bij Quick Step waar hij als een van de grootste Belgische talenten van dat moment werd binnengehaald.

De sprinter zag het begin van zijn eerste seizoen al in het water vallen door klierkoorts. Toch won hij in het najaar nog de GP Briek Schotte.

Weylandt brak door in 2007 met dagzeges in onder meer de Ronde van België en de Eneco Tour. Een jaar later leerde de rest van de wereld hem kennen toen hij de zeventiende rit in de Vuelta won.

In 2010 boekte Weylandt ook nog een zege in de Ronde van Italië. Het werd zijn zesde en laatste seizoen bij Quick Step. Sinds dit jaar reed de Gentenaar bij Leopard-Trek, het team rond de broers Schleck en Fabian Cancellara.

Begin maart kreeg Weylandt nog het heugelijke nieuws dat zijn vriendin An Sophie zwanger is. In september zou hij voor het eerst vader worden.

Lees hier een uitgebreide biografie van Wouter Weylandt op zijn website.

Teken het online rouwregister voor Wouter Weylandt hier.

Palmares Wouter Weylandt:

2005: 1 zege - GP Briek Schotte

2006: 1 zege - GP Vichte (+ Puntenklassement Ronde van Polen)

2007: 6 zeges - 3de rit Driedaagse West-Vlaanderen, Ronde van het Groene Hart, 1ste rit Ronde van België, 2de rit Ster Elektrotoer (+ puntenklassement), Heusden Koers, 4de rit Eneco Tour

2008: 4 zeges - 1ste rit Ronde van Qatar (ploegentijdrit), Nokere Koerse, 17de rit Ronde van Spanje, Omloop van de Vlaamse Scheldeboorden

2009: 3 zeges - GP Samyn, 3de rit Driedaagse West-Vlaanderen, Gullegem Koerse

2010: 6 zeges - 3de rit Ronde van Italië, Gullegem Koerse, 4de rit Circuit Franco-Belge, Kermiskoers Sint-Niklaas, Kermiskoers Temse, Heusden Koers

Foto Photonews