ExPats gezocht voor legeroefing in Bocholt

De lichte brigade uit Marche-en-Famenne trekt op 8 en 9 juni onder de codenaam Sunny Trip door Limburg. Het 2de Bataljon Commando's oefent op dat moment in het repatriëren van burgers. Het leger zoekt voor deze oefening nog vrijwilligers.

redactie

Men zoekt een vijftigtal Bocholtenaren die op 8 en 9 juni willen figureren.

De vrijwilligers, ExPats voor twee dagen, verzamelen op drie plaatsen: in Neerpelt, Peer en Bocholt. Om een realistische oefening te krijgen zoekt men gezinnen met kinderen, senioren en andere burgers met bagage. De vrijwilligers komen tussen 17u op 8 juni en 7u op 9 juni gespreid aan bij de Luysmolen. Vandaar gaat het naar de vliegbasis van Kleine Brogel en vliegen ze met een C130 naar Melsbroek. Nadien keert men met bussen terug. Het leger zorgt voor veldbedjes, maaltijden en verzekering.

Het gemeentebestuur werkt graag mee. Deze vrijwilligers nemen deel aan een spectaculaire oefening waarbij de militairen zich trainen in het evacueren van landgenoten uit een vreemd land. Ze kunnen zich melden bij de gemeentelijke dienst info en onthaal, zegt burgemeester Jos Claessens. Wie wil deelnemen kan zich melden: tel. 089 20 19 18 vóór 20 mei 2011.

Roger Dreesen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio