Michelle Martin wil naar klooster in Frankrijk (video)

Als Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, daadwerkelijk vervroegd vrijkomt uit de gevangenis, wil ze naar een klooster in Frankrijk. Het is nu afwachten of de Fransen hun toestemming geven.

ikerremans

Michelle Martin zit sinds een jaar in de vrouwenafdeling van de gevangenis van Vorst. Ze werkt daar in de keuken en heeft een cel voor zichzelf. Daarvoor zat ze in de gevangenis van Namen.

Lees ook: Paul Marchal: "Vervroegde vrijlating Martin is onbegrijpelijk" Lees ook: Michelle Martin (ex van Dutroux) kan dinsdag vrijkomen

Frankrijk

De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen heeft maandag beslist dat er geen bezwaren meer zijn tegen de vrijlating van Martin. Het Openbaar Ministerie kan nog tot dinsdagmiddag 16 uur cassatieberoep aantekenen, maar waarschijnlijk zal dat beroep niet veel meer uithalen.

Toch is het nog niet helemaal zeker dat Michelle Martin dinsdag als vrije vrouw de gevangenis uitwandelt. Ze wil zich immers terugtrekken in een klooster in Frankrijk, maar de Fransen hebben hun akkoord nog niet gegeven.

Aan de vrijlating van Martin zijn heel strenge voorwaarden verbonden en als Martin inderdaad naar Frankrijk trekt, is het aan het Franse ministerie van Justitie om te controleren of ze zich aan die voorwaarden houdt.

Het is dus nog afwachten of de Fransen de ex-vrouw van Dutroux ook toelaten in hun land.

De vrouw werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel voor haar aandeel in de zaak-Dutroux. Ze heeft nu vijftien jaar in de cel gezeten.

Meer over Frankrijk