Vader Julie: "Michelle Martin komt er goedkoop vanaf"

Jean-Denis Lejeune, de vader van slachtoffer Julie, reageert geschokt op de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank om Michelle Martin vervroegd vrij te laten. "Dinsdag zet men misschien een monster terug op straat."

ikerremans

"Ik was enorm verrast toen ik de uitspraak vernam. Als je weet dat ze oorspronkelijk een celstraf van dertig jaar kreeg omdat ze schuldig is aan de moord op verschillende kinderen, onder wie mijn eigen dochter, vind ik dat ze er goedkoop vanaf komt", zegt een emotionele Lejeune.

'Julie kreeg geen kans'

De vader van Julie kreeg maandagochtend telefoon. "Het was de dienst Slachtofferhulp van Luik. De voorwaardelijke invrijheidsstelling van Michèle Martin is aanvaard. Morgen krijgt u daar officieel bericht van, maar we wilden u al eventjes telefonisch op de hoogte brengen, werd me droog verteld. Ik viel helemaal uit de lucht."

Opmerkelijk: Paul Marchal moest het nieuws via de media vernemen. "Van de rechtbank heb ik niets over de mogelijke vrijlating van Martin vernomen. Dat vind ik bijzonder pijnlijk."

Lejeune benadrukt dat hij de straf van Martin te licht vindt. "Het is en blijft de moordenares van mijn dochter. Zij kan nu een nieuw leven opbouwen, maar Julie heeft geen enkele kans gekregen. Martin had mijn dochter eten kunnen geven of zelfs vrij kunnen laten, maar deed het niet. Dat maakt me ziek."

"Ik vraag me af of we daaruit niet moeten besluiten dat er iets schort aan ons juridisch systeem. Ik weet dat sommige mensen fouten kunnen maken en een tweede kans moeten krijgen, maar het gaat hier om zo'n zware feiten, de dood van kinderen, dat ik het niet kan aanvaarden."

Meer over Marc Dutroux