Verliefde vrouw verkoopt huis voor oplichter

Rechtbank Antwerpen: verliefde vrouw verkoopt huis voor oplichter De Antwerpse strafrechter heeft Edward P.O. bij verstek veroordeeld tot vijftien maanden cel en 5.500 euro boete voor oplichting. Hij had een 49-jarige vrouw uit Antwerpen het hoofd zo op hol gebracht dat ze hem in totaal 132.340 euro gaf. Ze verkocht zelfs haar huis voor hem.

wverhaert

Edward P.O. zocht begin 2007 contact met het slachtoffer via internet. Hij zei dat hij een model was en deed alsof hij een relatie met haar wilde. Ze werd verliefd. Van in het begin van de 'relatie' maakte ze meermaals via Western Union geld over naar Azerbeidzjan omdat de man beweerde dat hij de centen nodig had voor een ziekenhuisrekening, een vlucht naar België, enz.

In augustus 2007 reisde ze naar Azerbeidzjan om daar rond te trekken met een rapgroep waarvan Edward O. beweerde manager te zijn. Hij had zogezegd grote schulden bij de bandleden, de Nigerianen Ayodeji B. (30) en Abayomi B. (28), en de vrouw verkocht haar woning om die te betalen.

In juni 2008 gaf ze hier alles op en vertrok ze naar Amerika om haar leven met Edward P.O. te delen. De man kwam nooit opdagen. De vrouw besefte dat ze was opgelicht en diende klacht in. De drie beklaagden werden nooit gevonden.

Ayodeji B. en Abayomi B. kregen eveneens vijftien maanden cel en 5.500 euro boete. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van het trio. Ze moeten het slachtoffer ook vergoeden, maar of ze ooit haar geld gaat terugzien, blijft de vraag.