Man misbruikt nichtje en schoonzusjes

De Antwerpse strafrechter heeft een 51-jarige man uit Antwerpen veroordeeld tot veertig maanden cel voor de verkrachting van zijn nichtje en de aanranding van zijn twee schoonzusjes.

wverhaert

p> Het was de echtgenote van de beklaagde die op 8 oktober 2010 aangifte deed. Ze vertelde de politie dat haar 15-jarig nichtje in juli 2009 door haar man verkracht werd tijdens een vakantie in Marokko.

Haar zus, de moeder van het meisje, had dat vernomen van de instelling waarin ze verbleef. Het slachtoffer vertelde dat hij bij haar in bed was gekropen en dat hij haar betast en gepenetreerd had met de vinger.

Het seksueel misbruik beperkte zich echter niet tot het nichtje. In december 2009 kroop hij ook bij de 16-jarige zus van zijn echtgenote in bed toen die kwam babysitten op de kinderen. Hij bepotelde haar, waarna ze in een ander bed ging liggen.

Ook een andere zus van de vrouw werd het slachtoffer van haar echtgenoot. Kort na hun huwelijk betastte hij het meisje, dat toen 11 à 12 jaar was, aan de geslachtsdelen.

De beklaagde ontkent alles en beweert dat zijn echtgenote, met wie hij in onmin leeft, alles heeft opgezet. Ze zou hem in het verleden al meermaals vals beschuldigd hebben. De rechtbank vond de feiten echter bewezen en veroordeelde hem naast een celstraf ook tot het betalen van ruim 5.500 euro aan schadevergoedingen.