Advocaat familie Eefje: "Vrijlating Michelle Martin is te snel"

Meester Joris Vercraeye, advocaat van de familie van Eefje Lambrecks, is "ontevreden" over de mogelijke vrijlating van Michelle Martin, de vroegere echtgenote van Marc Dutroux.

drombouts

"De familie Lambrecks is ontgoocheld dat de voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin zo vroeg kan. Zij heeft de helft van haar straf uitgezeten, in een dossier van deze omvang is dat gewoon te snel", aldus meester Vercraeye.

Als Martin vrijkomt, zal ze zich aan een aantal strikte voorwaarden moeten houden. Zo mag ze niet in de buurt van de familie van de slachtoffers komen, niet met de media praten en moet ze - voor zover dat mogelijk is - de schadevergoeding verder betalen.

30 jaar

De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen heeft maandag beslist dat er geen bezwaren meer zijn tegen de voorwaardelijke vrijlating. Het openbaar ministerie kan wel nog in cassatie gaan tegen die beslissing.

Martin zit sinds 1996 in de gevangenis en heeft haar voorwaardelijke vrijlating aangevraagd. In 2004 werd ze veroordeeld tot 30 jaar cel voor haar betrokkenheid in de zaak-Dutroux.

Foto Photonews

Meer over Marc Dutroux