Hoevenstraat en Langstraat worden na de zomer vernieuwd in Overpelt

De gemeenteraad keurde de renovatie goed van een gedeelte van de Hoevenstraat, de Langstraat en de Kortestraat. Het zijn de laatste wegen op ‘De Hoeven’ die nog dienen vernieuwd. De werken kunnen volgens schepen van openbare werken, Dirk Vanseggelen (CD&V)na de zomer starten. Er zijn 50 werkdagen voorzien. De kosten worden op 600.000 euro geraamd.

Paul Theeuwen

Voor de Hoevenstraat gaat het om het gedeelte vanaf de Kapelstraat tot aan de Lindelsebaan bij de voetbalvelden van Lindelhoeven. Het gedeelte vanaf de Willem II-straat werd al in 2003 vernieuwd. Er komen kantstroken, fietssuggestiestroken en een nieuwe overlaging van het wegdek. De Langstraat wordt gerenoveerd vanaf het kruispunt met de Hoevenstraat tot een kleine 200 meter voorbij het kruispunt met de Kapelstraat. Bijkomend wordt het verhoogde kruispunt met de Kraaibosstraat heraangelegd en overal komt er een milieuvriendelijk systeem voor de afvoer van regenwater.

Schepen van verkeersveiligheid Patrick Van Baelen (sp.a): “De Hoevenstraat is fietsroute voor de schoolgande jeugd. Over de ganse straat komen er fietssuggestiestroken. Met de fietssuggestiestrook willen we de automobilist wijzen op het belang van deze weg voor de fietsers.” Fietssuggestiestroken zijn geen echte fietspaden. Auto’s mogen er wel op rijden, maar de verschillende kleur en de markeringen versmallen de straat visueel voor de automobilist, zodat hij trager gaat rijden.

Paul THEEUWEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio