Ouders zien er geen graten in tv en pc als oppas te gebruiken

Pedagogisch niet helemaal verantwoord, maar soms oh zo handig: de kinderen even voor de televisie of computer droppen en zelf de handen vrij hebben om iets dringends af te maken, of juist om even tijd voor jezelf te hebben na een drukke dag.

ibroeksteeg

Een kwart van de Britten geeft in een ondervraging van One Poll toe dat ze de televisie soms als oppas laten fungeren. 70 procent van de duizend ondervraagde ouders voelen zich niet schuldig, wanneer ze hun jengelende kroost even voor de buis parkeren. 42 procent ziet de televisie zelfs als educatiemiddel, dat ervoor zorgt dat kinderen een bredere kijk op de wereld krijgen en hun woordenschat vergroot.

In werkelijkheid kijken kinderen vooral naar programma's met een hoog entertainmentgehalte. Acht op de tien kinderen kijkt zelfs elke dag twee uur televisie zonder begeleiding van de ouders.

Het moge duidelijk zijn dat kinderen met bewegende beelden opgroeien: televisietoestellen zijn niet meer uit de woonkamer of zelfs het kinderdagverblijf weg te denken, alhoewel internet en de spelcomputer de televisie langzaam van de eerste plaats van favoriet tijdverdrijf lijken te stoten.

Beeld: Photonews

Niet te missen