"Brulboei" Karel Kanits noemt WIlders een "geblondeerde Führer"

De schrijver Karel Kanits heeft de Nederlandse PVV-politicus Geert Wilders "een geblondeerde Führer" genoemd. Dat deed hij op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Nederland viert dan de overgave van het Duitse leger. "Het is mijn vrijheid om te kunnen zeggen wat ik vind", argumenteert Kanits.

ghouben

"Juist op 5 mei is het gepast om kritisch te zijn. Andersom is de PVV vrij om het niet met mij eens te zijn". De schrijver denkt er niet aan zijn vergoeding voor het optreden terug te betalen, zoals de PVV eist. De partij van Wilders wil publieke excuses.

De PVV-fractie in gemeenteraad van Den Haag wil ook opheldering van het Haagse college over de vergelijking van Kanits. "We zijn een warm pleitbezorger van het vrije woord. Maar dit soort vergelijkingen van het belastinggeld van de PVV-stemmers is misplaatst. Uitgerekend op de dag dat we feest vieren omdat Hitler-Duitsland in 1945 is verslagen, programmeert de gemeente Den Haag een brulboei die met deze gore en lage vergelijking komt", aldus PVV-raadslid Richard de Mos.

(Foto: Photonews)

Meer over Geert Wilders