Vreemde vogels in Cultuurpunt

Het voorbije schooljaar daagden 13 Vlaamse illustratoren ruim 1200 schoolkinderen uit om een verhaal te illustreren. Voor deze gelegenheid Vreemde Vogels schreef Gerry De Mol Poes en Pluis. Het resultaat van het jeugdige fantasie en hun tekentalent kan je nog tot 19 mei bewonderen tijdens een bijzonder expo in Cultuurpunt Gruitrode.

redactie

Vreemde vogels is een grootschalige samenwerking tussen CC cultuurpunt, de bib van Meeuwen-Gruitrode, illustrator Frank Daenen en alle kleuter- en lagere scholen van de gemeente. Op 11 oktober ging het project officieel van start met een studiedag. Gedurende het hele schooljaar gingen de kinderen aan de slag. De resultaten van dit project zijn nu te zien tijdens een expo in CC cultuurpunt, samen met werk van de 13 illustratoren. Alle kinderen maakten illustraties bij Poes en Pluis. In de lagere scholen werkten de illustratoren samen aan een covertekening bij dit verhaal, terwijl de kleuters met hun illustrator een grote tekening fabriceerden.

Onder andere Klaas Verplancke, Sabien Clement, Guido Van Genechten, Kathleen Amant en Frank Daenen werken mee. Volg het project op: www.vreemdevogels.beRoger Dreesen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio