Pool verdrinkt bijna in Blosodomein van Hofstade

In de zwemvijver van het Blosodomein van Hofstade (Zemst) is zondagnamiddag een Poolse man bijna om het leven gekomen.

jrosquin

De 35-jarige man was tegen het zwemverbod in toch gaan zwemmen achter het staketsel van de zwemzone en kwam er in de problemen.

Twee toezichters waagden hun leven en haalden de drenkeling uit het water. De hulpdiensten reanimeerden hem en brachten hem in kritieke toestand naar het Imeldaziekenhuis van Bonheiden.

Zwemverbod

De Poolse man was een van de vele bezoekers die het zwemverbod in het domein negeerden. Zwemmen mag alleen tijdens de maanden juni, juli en augustus van 11u tot 19u bij groene vlag. Wie dat waagt bij rode vlag, zoals zondag, doet dat op eigen risico omdat er geen redders worden ingezet.

Er wordt onderzocht of het om een verdrinking gaat of de man onwel geworden is door het koude water dat amper 16 graden was. Twee jaar geleden deed zich een gelijkaardig ongeval voor met een Poolse zwemmer.

40.000 euro

Omdat het weekend zich zonnig aankondigde, werden er uitgebreide veiligheidmaatregelen genomen om rellen zoals tijdens het paasweekend te voorkomen. Een 60-tal veiligheidsmensen werd ingezet, waaronder twee patrouilles te paard. Dat kost de gemeenschap 40.000 euro, raamt de korpschef van de politiezone Kastze. De grote toeloop bleef uit en de amokmakers bleven weg zodat het weekend zonder rellen verliep.

JD

Meer over Zemst