'Harry the Nazi' in ruil voor bin Laden

Op het internet is een haatvideo opgedoken waarin de Britse prins Harry wordt geviseerd. De extremistische organisatie 'Muslims against crusades' (Moslims tegen kruistochten) heeft het in het filmpje over 'Harry the Nazi' en beweert dat het enkel de bedoeling is om moslimwoede te richten op de betrokkenheid van de Britse koninklijke familie bij de oorlogen in Irak en Afghanistan.

ghouben

De woordvoerder van dit onaangename gezelschap, Anjem Choudary, zegt wel dat nieuwe terroristische aanslagen in Groot-Brittannië waarschijnlijk zijn. 'Muslims against crusades' steunt al-Qaida steunt en wordt door de veiligheidsdiensten nauwlettend in de gaten gehouden.

De drie minuten lange haatvideo, waarvan al geen spoor meer te vinden is, had het over de 'Britse Royal Nazi', verwijzend naar het nazikostuum dat de 26-jarige prins enkele jaren geleden droeg op een verkleed feestje (foto). De video bevatte beelden van de prins in Afghanistan, waar Harry als soldaat diende. Hij zou geviseerd worden om de dood van al-Qaidaleider Osama bin Laden te wreken, aldus de Daily Mail.

Volgens Anjem Choudary is de video gemaakt omdat de organisatie niet mocht betogen bij het koninklijke huwelijk van prins William en Kate Middleton. Op bijgaande video uit de organisatie hierover haar onvrede. Daarbij wordt gezegd dat het de bedoeling was om "maximale imagoschade toe te brengen aan de koninklijke familie".

Vrijdag nog hield 'Muslims against crusades' een actie in Londen waarbij zo'n 200 militanten leuzen scandeerden tegen "de arrogante Amerikaanse president Barack Obama". Ze droegen plakkaten waarop onder andere stond dat William en Harry geregeld achterom moesten kijken: "William and Harry watch your back".

Meer over Osama bin Laden