Koen Wauters en VTM-nieuwsankers lieten bloed testen voor Miabelle

De reportage in Telefacts eind april over de zieke Miabelle Gillier, heeft haar effect niet gemist. Ondermeer Koen Wauters liet zijn bloed testen om eventueel als donor te fungeren voor het 1-jarige meisje dat aan een zeldzame immuniteitsziekte lijdt.

ghouben

Alleen een geschikte stamceldonor kan namelijk het leven van Miabelle redden. De zoektocht naar een donor is een race tegen de klok maar ook zoals het zoeken naar een speld in een hooiberg: de kans dat de juiste donor gevonden wordt, bedraagt slechts één op één miljoen.

Nieuwsankers Stef Wauters, Birgit Van Mol, Thomas Van Hemeledonck, Robin Janssens en journalist Kathleen Peeraer lieten eveneens hun bloed testen. Een week na de uitzending van Telefacts op 21 april hadden zich bijna 2.000 mensen bij het Rode Kruis aangemeld als donor voor Miabelle.

Cincinnati

Miabelle woont met haar ouders, de Vlaming Olivier en z'n Puertoricaanse vrouw Vanessa, en haar tweelingzusje Noélie in de Amerikaanse stad Cincinnati, dichtbij een gespecialiseerd ziekenhuis. Het appartement van het gezin moet voortdurend ontsmet worden omdat elke bacterie voor Miabelle levensbedreigend is.

Meer over Koen Wauters

Niet te missen