44 bouwpercelen in gehucht Molem

Langs de Molemstraat richting Heusden wordt gewerkt aan een nieuwe verkaveling van bijna 3 hectare met 44 bouwpercelen.

20 bouwpercelen worden door het gemeentebestuur verkocht. De andere 24 zijn eigendom van Splendid en de consorten Gaethofs, en worden door de woning- en villabouwfirma Splendid verkocht.

“Aan de Molemstraat is open bebouwing voor 10 huizen gepland. In het binnengebied gaat het om open en halfopen bebouwingen en een centraal gelegen groene speel- en rustweide”, zegt burgemeester Luc Wouters.

De inschrijvingstermijn voor wie zo’n perceel wil, is inmiddels afgesloten. “Voor de 20 gemeentelijke gronden worden op basis van objectieve criteria punten toegekend.

Kandidaten mogen nog geen grond of woning in hun bezit hebben. Wie al in Lummen woont of hier lang heeft gewoond, krijgt voorrang. Iemand die in Lummen werkt of jonger is dan 35, krijgt ook extra punten.

Op een toewijzingsvergadering die in juni zal plaatsvinden, krijgen de kandidaten met de meeste punten een perceel toegewezen. Zes jaar na het verlijden van de akte moet de woning bewoond zijn. Pas na 15 jaar mag de woning verkocht of verhuurd worden.”

De wegenwerken voor de aanleg van de nieuwe Kempenstraat in het gehucht Molem zijn gestart. Tussen de Aldi en de witte elektriciteitscabine is eerst 21.476 m² bos gerooid. Naast de Aldi is al een bezinkingsbekken uitgegraven.

De nieuwe riolering wordt aangesloten op de Molemstraat en zal geen invloed hebben op de achterliggende Kraaibergstraat, waar een aantal inwoners al jaren met wateroverlast te kampen heeft.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio