Bilzense fietser komt om bij ongeval

Bilzenaar Benny Notelaers (55) is zaterdagochtend omgekomen bij een frontale botsing. Notelaers was met vijf fietsvrienden op weg naar Banneux. In Soumagne botste hij frontaal op een personenwagen.

fvranckx

Hoeselaar Ludo Geurts: “We zijn met acht vrienden die regelmatig samen gaan fietsen. Niet iedereen is er altijd bij. Al jaren trekken we begin mei naar Banneux.

Iets meer dan een uur na ons vertrek op een mooie brede rechte baan richting Soumagne sloeg het noodlot toe. Ik reed in het laatste koppeltje net achter Benny en zag hoe hij op een bepaald moment zijn buur raakte. Daardoor geraakten ze alle twee een beetje uit evenwicht en ook Benny’s buur moest even in het gras rijden. Benny, die links reed, begon van links naar rechts te zwalpen om dan plots helemaal naar links uit te wijken. Heel raar. Benny reed pal de tegenoverliggende rijstrook op, frontaal tegen een personenwagen.”

Noodlottig

“Die bestuurder heeft nog geremd en getracht Benny te ontwijken maar dat lukte niet meer. Het is echt een noodlottig ongeval en dus niet de schuld van de automobilist. Misschien reed die man maar 50 of 60, maar als Benny op dat moment nog 20 reed, is dat toch al een hoge botssnelheid.

Ik begrijp nog altijd waarom Benny zo’n plots manoeuvre deed. Greep hij per ongeluk naast het stuur of is hij onwel geworden? Een vrouw die verderop woonde liep dadelijk naar Benny maar ze zei heel snel en zonder aarzelen ‘Il est mort’. Benny moet echt op slag dood zijn geweest”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio