Nieuwe verkaveling aan de Bovelingenstraat in Mechelen-Bovelingen

In deelgemeente Mechelen-Bovelingen is men gestart met de verkoop van 26 percelen in een gloednieuwe verkaveling in het centrum van de gemeente. De werken zullen tegen de zomer afgerond worden.

Frank Missotten

De verkaveling, waarvan de toegang loopt langs het buurthuis in de Schoolstraat, ligt tussen de Bovelingenstraat en Burgemeesterstraat. “Het gaat hier om in totaal 34 loten voor zowel open als halfopen bebouwing”, zegt Koen Van Campenhout van opdrachtgever Danneels Projects. “De verkaveling wordt volledig in één fase gerealiseerd. De oppervlaktes van de terreinen variëren tussen 312 m² en 576 m² en worden zonder bouwverplichting verkocht, hierdoor kunnen de kopers zelf kiezen wanneer en met welke firma zij hun woning bouwen.”

De verkaveling in Mechelen-Bovelingen is uniek gelegen. “Onderaan het verkavelingsproject bevindt zich een groenzone met beek die volledig opgewaardeerd zal worden, inclusief wandelpad. Dat is niet alleen goed nieuws voor de toekomstige buurtbewoners maar ook voor heel Mechelen-Bovelingen.” De nieuwe toegangsweg naar de verkaveling wordt de Jan Odeurslaan, genoemd naar een dorpsgenoot uit de 19de eeuw en uitvinder van de draaiende landbouwploeg.

Met de verkaveling achter de Kloosterstraat en de verkaveling ‘Marlinne het dorp’ is dit al de derde nieuwe verkaveling in Mechelen-Bovelingen.

Frank Missotten


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio