Auto rijdt in op groepje jongeren aan West-Vlaams danscafé

In Izegem is in de nacht van zaterdag op zondag een auto ingereden op een groepje jongeren dat aan een danscafé stond. Een zevental jongeren raakte gewond, niemand verkeerde in levensgevaar.

drombouts

De bestuurder had gedronken en moest z'n rijbewijs inleveren. Zijn vader, die als passagier in de wagen zat, probeerde de schuld op zich te nemen door te verklaren dat hij achter het stuur zat op het moment van het ongeval.

Het ongeval deed zich rond twee uur voor aan danscafé Ramses, langs de Stationsstraat. Een BMW, met aan boord een vader en zijn twee zonen, kwam volgens het parket aan te hoge snelheid aangereden.

Aan het danscafé in de smalle straat stond een groepje jongeren buiten op de stoep. In omstandigheden die nog verder onderzocht moeten worden, reed de BMW in op het groepje. Volgens het parket gebeurde dat allicht niet met opzet.

Breuken

Een zevental jongeren werd geraakt en liep vooral beenbreuken op. Niemand verkeerde in levensgevaar. Het ongeval veroorzaakte beroering aan het danscafé. De aanrijdende auto werd omsingeld en de ruiten werden kapotgeslagen. Eén van de inzittenden ging op de loop.

Toen de politie ter plaatse kwam, verklaarde de vader dat hij het was die achter het stuur zat op het moment van het ongeval. Getuigenverklaringen wezen echter ondubbelzinnig in de richting van de weggevluchte zoon. Geconfronteerd met die verklaringen, gaf de vader toe dat hij gelogen had om zijn zoon te beschermen.

De jongeman werd enkele straten verder aangetroffen. Hij bleek onder invloed maar niet dronken. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen.

Foto Google Maps

Meer over Izegem