Duitse playboy/fotograaf Gunter Sachs overleden

De Duitse fotograaf, wiskundige, kunstverzamelaar en playboy Gunter Sachs, een ex-man van Brigitte Bardot, heeft zaterdag zelfmoord gepleegd. Dat hebben verschillende Duitse tijdschriften en de Stichting Bardot zondag gemeld. Sachs pleegde zelfmoord in het Zwitserse Gstaad. Hij werd 78.

drombouts

Sachs' grootvader langs moeders kant was de beroemde autoconstructeur Wilhelm von Opel. Ook zijn vader, Willy Sachs, zat in de automobielbranche en was destijds bevriend met SS-kopstukken Hermann Göring en Heinrich Himmler.

Van 1966 tot 1969 was Gunter Sachs gehuwd met de Franse filmster Brigitte Bardot. Hij had ook een tijdje een verhouding met de Iraanse ex-koningin Soraya.

Zijn kunstverzameling omvat veel werken van pop art-icoon Andy Warhol. Zijn filmproductie beperkt zich tot één film, waarvan hij wel zowel de schrijver, de regisseur als de producent was: 'Happening in Weiss' uit 1969.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Foto Photonews