Subsidies voor Bilzens muzikaal talent

Op 6 juli 2010 keurde de gemeenteraad het reglement 'podiumkansen voor lokale popgroepen en opname/release van een muziekdrager' goed. Bedoeling is Bilzerse muzikanten een duwtje in de rug te geven. Zo kunnen organisatoren een aanvraag doen om 125 euro te ontvangen per lokale band die ze programmeren.

jdriessen

Het maximum per initiatief bedraagt 500 euro en 1.500 euro op jaarbasis. Tegelijk kunnen bands bij het stadsbestuur terecht voor financiële steun bij de opname of release van hun muziek. De stad Bilzen neemt in dat geval 50 procent van de kosten voor haar rekening met een bovengrens van 250 euro.

In dit kader ging het college van burgemeester en schepenen akkoord met een reeks aanvragen. Er werd 500 euro voorzien voor vzw Programmatie om de Pop a' Cast-finale van 12 maart in cultuurcentrum de kimpel in goede banen te leiden. Jeugdhuis De Haajf kon rekenen op 250 euro voor Haajf Live van 18 maart. Vzw 't Chiroverdiep ontving 500 euro voor Chiro Klinkt van 26 en 27 maart in zaal Concordia. Voor de Lazy Jazzy Sunday met DJ Gheizzz & Bear van 24 april kreeg café Paperclip tenslotte 125 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio