2.900 ontbijten voor Kom Op Tegen Kanker in Overpelt

Voor de tiende keer hield de werkgroep ‘Overpelt komt op tegen Kanker’ op Moederdag een actie om geld in het laatje te brengen voor de strijd tegen kanker. In het ‘Europees Jaar’ van de Vrijwilliger een goede reden om alle vrijwilligers en medewerkers in de bloemetjes te zetten.

Paul Theeuwen

De eerste inzameling, 20 jaar geleden, bestond uit een geheel van acties. Onder andere de opbrengst van het Bal van de Burgemeester ging toen naar Kom op tegen kanker. Sindsdien is er om de twee jaar een ontbijtactie met Moederdag. Het is een actie die in Overpelt van in het begin zeer gewaardeerd werd en intussen uitgegroeid is tot een ware klassieker. Dit jaar werden er weer liefst 2900. pakketten verkocht, goed voor een opbrengst van 20.000 euro.

De voorbereidingen begonnen al op vrijdag. Zaterdag en zondag vanaf 6 uur werden de pakketten gevuld en om 7 uur reden de de chauffeurs uit om de ontbijten te leveren.

Zo’n honderd vrijwilligers zorgen ervoor dat de pakketten samengesteld en verdeeld worden en die kregen een kleine attentie aangeboden door burgemeester Jaak Fransen en coördinator Hilde Neven van de ‘Kom op tegen Kanker’-acties in onder andere Limburg.

Paul THEEUWEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio