Geen eremetaal voor Belgische judoka's in Bakoe

Na een teleurstellend Europees kampioenschap (in het Turkse Istanboel) hebben de Belgische judoka's nu ook vrij zwak gepresteerd in Azerbeidzjan, waar de Grand Prix van Bakoe werd georganiseerd. Het ging om het eerste toernooi dat voor de volle honderd procent meetelt voor de Olympische wereldranglijst.

kscherpenberg

Zondag won Elco van der Geest slechts twee kampen. Eerst versloeg hij de Azeri Hoesejnov met waza-ari. Nadien vloerde hij de Rus Makadov op de tatami, met ippon.

In zijn derde kamp moest de tot Belg genaturaliseerde Nederlander echter zijn meerdere erkennen in de Oezbeek Sajidov (ippon). In de klasse tot 100 kilogram werd hij zo uiteindelijk pas vijfde.

Joachiam Bottieau deed zaterdag even goed in de klasse tot 81 kilogram. Hij won zijn eerste drie kampen (niet vrij in ronde 1) met yuko, om vervolgens in de kwartfinales ten onder te gaan met ippon tegen de Duitser Bischof.

Dirk Van Tichelt (-73 kg) verloor zijn eerste kamp op het wereldbekertoernooi (tweede ronde) van de Turk Vanlioglu, eveneens met ippon.

Ilse Heylen sneuvelde vrijdag al, in de klasse tot 52 kilogram, in de tweede ronde na verlies tegen de Finse Sundberg (2x yuko). In de eerste ronde was ze vrij.

Meer over Azerbeidzjan