Nieuwe haltes belbus aan De Moffel en aan kerkhof in Kerkhoven

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft deze week bekend gemaakt dat er vanaf 29 juni twee nieuwe belbushaltes bijkomen in Lommel.

jdriessen

“Er komt een nieuwe halte aan zaal De Moffel in de Dalstraat in Werkplaatsen en eentje aan het kerkhof in de Haverstraat in Kerkhoven”, zegt Schepen van mobiliteit Kris Verduyckt. “Om de toegankelijkheid voor oudere mensen te verbeteren, wordt de halte aan het kerkhof van Lommel Centrum vanaf eind juni ook verplaatst naar de ingang van het kerkhof.” Zo krijgen beide kerkhoven, dat van Lommel Centrum en van Kerkhoven, een halte vlakbij de ingang.

Het stadsbestuur handhaaft ook nog steeds de derdebetalersregeling met De Lijn waardoor elke rit op Lommels grondgebied slechts een halve euro kost. “Op deze manier willen we onze inwoners stimuleren om de auto thuis te laten bij een uitstap naar de markt of een terrasje in het centrum,” zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. De rittenkaarten worden op verschillende Lommelse voorverkooppunten aangeboden voor de prijs van 5 euro. Hiermee kan iedereen 10 ritten op het Lommelse grondgebied afleggen met een bus van De Lijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio