Standard houdt Genk in het vizier na zege tegen Club

Standard blijft in de race voor de landstitel. De Luikenaars vloerden zaterdagavond Club Brugge met 1-0. Voormalig Gouden Schoen Axel Witsel maakte het enige doelpunt. In het klassement naderen de Rouches weer tot op drie punten van leider Racing Genk. Er volgen nog 3 speeldagen.

kscherpenberg

Standard legde meteen een hoog tempo op dat Club amper kon bijbenen. Geert De Vlieger, die de met klierkoorts uitgeschakelde Coosemans tot het einde van het seizoen vervangt, moest meteen aan de bak op doelpogingen van Leye en Pocognoli.

De logische 1-0 kwam er net na het halfuur met een beauty van Axel Witsel. De Rode Duivel haalde van op zowat 18 meter uit en liet de Club-doelman met een gekruist schot kansloos. Club kon enkel dreigen via Perisic, maar Bolat lag in de weg.

Na rust nam Standard wat gas terug, zonder evenwel de controle te verliezen. Club drong nog aan in het slotkwartier, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.

In de stand schudden de Luikenaars Anderlecht van zich af en worden alleen tweede met 44 punten. Ze zijn nu ook zeker van Europees voetbal. Genk, dat Paars-Wit vrijdag met 1-0 versloeg, blijft leider in PO I met 47 punten. Club Brugge (34 punten) wacht nog een felle strijd met AA Gent (33) om plaats vier, die recht geeft op een dubbel duel met de winnaar van de finale van play-off II, tussen Cercle en Westerlo, om het laatste Europees ticket.

Doelpunt: 32' Witsel 1-0 Standard: Bolat, Opare, Kanu, Mangala, Pocognoli, Camara, Witsel (88' Daerden), Carcela (86' Ciman), Leye (71' Defour), Nong, Tchite Club Brugge: De Vlieger, Hoefkens, Van Gijseghem, Donk, Van der Heyden (70' Blondel), Simaeys, Geraerts (46' Lestienne), Odjidja, Dirar, Perisic, Kouemaha (70' Akpala) Rode kaart: geen Scheidsrechter: Wouters