Westerlo vernedert Essevee en pakt groepswinst

Westerlo heeft zich zaterdag overtuigend geplaatst voor de finale van play-off II. Het maakte brandhout van Zulte Waregem: 7-1. Henrique, Dekelver en Annab scoorden elk twee keer.

kscherpenberg

De thuisploeg startte met veel wilskracht. Zulte Waregem eiste weliswaar de eerste doelkans op toen Delaplace van dichtbij op Deelkens besloot, maar hierop pakte Westerlo uit met een spervuur van aanvallen wat zich voor het halfuur rond was al in een 3-0-voorsprong vertaalde. Henrique opende het festijn toen Molenberghs een voorzet van Delen op Muyters trapte, maar de Braziliaan scoorde in de rebound.

Kort hierop stuurde Annab de bal diep tot bij Henrique, al dan niet in buitenspel staande, en ditmaal stiftte de Westelse spits de bal over Muyters. Een aangeslagen Zulte Waregem stond nog te sakkeren toen Henrique de bal in de voeten van Annab schoof die het leer centraal voor doel dropte waarna Minne het leer ongelukkig voorbij zijn eigen doelman tikte. Op slag van rust was de match helemaal gespeeld toen de doorgebroken Molenberghs de bal breed legde voor Dekelver die het leer maar had binnen te schuiven.

Toen Delaplace in de beginfase van de tweede helft tegen scoorde leken de bezoekers alsnog een vuist te ballen, maar toen kort hierop doelman Muyters blunderde door een vrije trap van Brüls tegen de eigen netten te duwen verdween ook dat vleugje West-Vlaamse hoop als sneeuw voor de zon. Annab en Dekelver strooiden in de slotfase nog meer zout op de wonde met nog twee goals.

BO

WESTERLO: Deelkens, Cools, Mravac, Corstjens, Delen, Molenberghs, Ngolok, Annab, Brüls, Dekelver, Henrique. ZULTE WAREGEM: Muyters, Tamsin, D’Haene, Colpaert, Minne, Chevalier, Delaplace, Hyland, Matton, Meert, Naessens. Scheidsrechter: Wiedemeijer. Toeschouwers: 4.000. Doelpunten: 14’ en 24’ Henrique 1-0 en 2-0, 26’ Minne 3-0 (owngoal), 43’ Dekelver 4-0, 48’ Delaplace 4-1, 54’ Brüls 5-1, 73’ Annab 6-1, 86’ Dekelver 7-1. Vervangingen. 46’ Meert door Habibou en Matton door Van Nieuwenhuyze, 64’ Chevalier door Bokila, 79’ Henrique door Iakovenko, Annab door Vanaudenaerde en Cools door Farssi. Gele kaarten: Minne (fout), Van Nieuwenhuyze (protest), Hyland (fout).