Cercle wint van STVV en speelt finale play-off II

Cercle Brugge heeft zaterdag de maat genomen van STVV. Oleg Iachtchouk scoorde de enige treffer van de partij. Omdat Lierse verloor in Mechelen grijpen de Bruggelingen in extremis de groepswinst. In de finale van play-off II wacht Westerlo.

kscherpenberg

Terwijl bij STVV negen spelers (zes bankzitters en drie starters) niet eens op de foto van de officiële kern stonden (allemaal youngsters dus), zag het er bij Cercle ook wat anders uit dan vorige week in Lier. Owusu was nog uitgevallen maar Reynaldo zat dan toch in de kern (op de bank). Boi mocht nog eens als rechtsback opdraven voor de geschorste Cornelis. Hoewel de berichten vanuit Mechelen meteen gunstig waren leek dat niet door te dringen bij Cercle.

Het had wel meer balbezit maar was niet echt goed geïnspireerd. Een halve omhaal van Portier leverde geen probleem op voor Castro en op het kwartier moest Verbist zijn vingertoppen tegen een harde knal van Mennes steken om de 0-1 te vermijden. Halverwege de eerste helft begon er toch wat druk te komen van de thuisploeg. Iachtchouk had een mooie volley in huis maar Castro kon de bal nog net voldoende doen afwijken. De Truiense defensie hield stand. Tot D’Haene na een actie van Iachtchouk het hoofd van Foley vond en die raak trof. De treffer werd ten onrechte afgekeurd voor buitenspel.

Maar het was slechts uitstel want nog in dezelfde minuut trof Oleg Iachtchouk wel raak toen hij een snelle één-twee met Foley afrondde (1-0). Na de pauze ging Cercle wel op zoek naar een tweede goal maar zonder al te veel panache. Iachtchouk schoot van dichtbij naast, en Castro had een puike redding in huis op een kopbal van Portier. Ook Verbist moest eens snel in de voeten van Schouterden.

Dik een kwartier voor tijd moest Verbist een poging van dezelfde middenvelder wegboksen. Cercle wist niet goed wat te doen met zijn krappe voorsprong. STVV rook bloed en Cercle ging aan het krasselen. Cercle bibberde tot de slotminuut maar won uiteindelijk en op basis van de eerste 55 minuten verdiend.

Daniël CHRISTIAENS

Scheidsrechter: W.Smet. Toeschouwers : 6.516. CERCLE: Verbist; Boi, Portier, Reis, Evens; Neto (80’Serebrennikov), Vidarsson, Van Eenoo (73’Reynaldo); Iachtchouk, Foley, D’Haene. STVV: Castro; Wagemakers, Buysens, Euvrard, Odoi; Proesmans(78’Buekers),Mennes, Schouterden;Vanwelkenhuyzen (46’Schoofs), Bertjens, Rymenants. Doelpunt: 40’Iachtchouk 1-0. Gele kaarten : Proesmans, Boi