Massapicknick tegen aanslepende regeringsonderhandelingen

Honderden mensen trokken zaterdag door Brussel om te protesteren tegen de aanslepende regeringsonderhandelingen. Bovendien pleitten ze voor meer solidariteit in ons land. Na de betoging vond er de massapicknick 'Ceci n'est pas un picnic' plaats.

jlenaerts

De manifestatie ging om 12 uur van start aan het Noord-Station. Tijdens de tocht naar het Elisabethpark in Koekelberg stapten ook fanfares en andere muziekgroepen mee. De organisatoren hadden namelijk een feestelijke optocht in gedachte.

In het park vond na de betoging een massapicknick plaats. Rond 15 uur ging een burgerparlement van start. Onder meer bekende Belgen als Wouter Deprez, Daan, Arno, Dimitri Verhulst en Jaco Van Dormael mochten interventies van 1 minuut geven.

Toekomst

Het initiatief kwam van het collectief 'Niet in onze naam'. Dit is een groep van zo'n 100 organisaties. Zij willen een burgerbeweging op gang brengen. Met deze actie pleiten ze voor het behoud van de federale sociale zekerheid.

"We willen ook dat Brussel haar waardigheid terugkrijgt en dat de stad ook bekend wordt als een soort laboratorium voor de toekomst en vooral willen we afstappen van het communautaire discours waarbij alles herleid wordt tot het spreken van een bepaalde taal. We willen echt een toekomst voor ons land die divers en meertalig is", verklaarde Lieve Franssen van het collectief aan VRT.

SHAME

'Niet in onze naam' heeft al verschillende acties op poten gezet. Ook de SHAME-betoging van 23 januari staat op het palmares van het collectief. Daarbij waren zo'n 34.000 manifestanten aanwezig.

Archiefbeeld: Photonews

Meer over Brussel