Al 100.000 bestuurders werden dit jaar geflitst

Bijna 100.000 automobilisten zijn de eerste drie maanden van dit jaar geflitst op Vlaamse autosnelwegen. Dat had vijf keer zoveel kunnen zijn omdat de 35 digitale camera's maar 20 procent van de tijd actief zijn.

jlenaerts

De federale wegpolitie heeft niet de middelen om de camera's voltijds te laten flitsen. "Met de huidige personeelsbezetting in onze verwerkingscentra krijgen we de toevloed van boetes niet verwerkt", vertelt hoofdcommissaris Jürgen Dhaene in een krant van Corelio.

Voorlopig investeert de Vlaamse overheid niet in extra flitscamera's. Dat besliste minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V). Zij legt de nadruk op trajectcontrole waarbij de snelheid van een automobilist over een langere afstand gecontroleerd wordt.

Boetes

Ook vorig jaar werden heel wat Vlaamse chauffeurs geflitst. Maar liefst 1,57 miljoen bestuurders kregen een boete in de bus, zo schrijft een krant van De Persgroep. Uit een rondvraag bij de 118 Vlaamse politiezones blijkt dat er dagelijks 4.295 chauffeurs geflitst werden.

In 2010 werd er 352 miljoen euro aan boetes geïnd.

Beeld: Photonews

Meer over Hilde Crevits