Vlaanderen warmste regio van Europa

Dit weekend wordt Vlaanderen, met de Kempen op kop, voor de tweede keer in amper twee weken de warmste regio van heel Europa. De Wereld Meteorologische Organisatie van de Verenigde Naties kondigt intussen aan dat de droogte nog "enkele weken tot maanden" kan aanslepen.

jlenaerts

Opvallend: Vlaanderen blijft dé zonbestemming van Europa. Met temperaturen die dit weekend flirten met de 30 graden Celsius mogen de Kempen zich andermaal de warmste regio van heel Europa noemen. In Griekenland komt de temperatuur niet boven de 24 graden, en ook de Turkse zuidkust delft het onderspit, met maxima van 26 graden.

De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties voorspelt intussen dat het goede weer en de droogte lang zullen aanhouden. "De reden is een zeer persistent hogedrukfront boven West- en Centraal-Europa", aldus de WMO.

Weerman Eddy De Mey is voorzichtiger. "Als ik de vijf beschikbare computermodellen mag geloven, zullen de maanden mei, juni en juli als geheel warmer worden dan gemiddeld. Maar qua neerslag zijn die weermodellen niet eenduidig."

KMa, KoVe

Beeld: Photonews