thumbnail: null
thumbnail: null

Sluikstorters dumpen matrassen in Veursvallei

Woensdag heeft de technische dienst van de gemeente Voeren een sluikstort ontdekt in de wijk Krindaal-Veurs langs de spoorlijn (Antwerpen-Ruhrgebied - lijn Tongeren-Visé-Montzen) die alleen nog gebruikt wordt voor goederenverkeer.

Nico Meens

Richting spoorwegtunnel in Veurs werd enkele jaren geleden ten behoeve van de herstellingswerken aan de tunnel een bestaand pad verbreed en een verharde weg aardenweg met steenslag aangelegd langs de sporen. De verschillende aannemers en ook de diensten van de spoorwegen konden zo gemakkelijker de tunnel bereiken.

De plek is afgelegen en daar maakten sluikstorters van gebruik om minstens 15 matrassen, lattenbodems (ook van kinderbedden) en uitpuilende vuilniszakken met van alles en nog wat, zelfs resten van een feestje met plastic drinkbekers en borden in de vrije natuur te dumpen.

De politie zal een onderzoek instellen en naar bewijsmateriaal zoeken. Mogelijk hebben de vervuilers hun 'naamkaartje' ergens achter gelaten.

In Voeren geldt een politiebesluit dat sluikstorters zwaar beboet. Dit sluikstorten komt des te harder aan omdat de gemeente Voeren heel wat inspanningen deed en een functioneel milieu- en containerpark uitbouwde in 's-Gravenvoeren waar men voor een schappelijke prijs grof en klein huisvuil, afval en ook kga's kan inleveren.

Nico MEENS

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio