"Verveling is ultieme reddingsboei voor huwelijk"

Uit een eerder onderzoek blijkt verveling de grootste boosdoener binnen een huwelijk te zijn. Wanneer alles vanzelf gaat, begint het mank te lopen. Dat beweren Canadese onderzoekers althans, want relatietherapeute Virginia Ironside is het daar allesbehalve mee eens.

mgeysmans

Volgens Ironside is verveling net de ultieme reddingsboei voor heel wat huwelijken. "Liefde is fijn, en spannend. Maar zoiets kan je niet je hele leven volhouden. Op een bepaald punt willen mensen zichzelf terug kunnen vinden, en tot rust komen. Als je je constant moet zorgen maken of je partner wel trouw is en je je boos moet maken omdat je geliefde iets vergat, dan is er geen tijd meer om leuke dingen in het leven te doen. Je kan je carrière dan geen boost meer geven en je kinderen krijgen maar een halve opvoeding."

Dé oplossing volgens Ironside? "Simpel: de alledaagse dingen zorgen voor een routine, sommigen ervaren dat als verveling, maar het is net die routine die ervoor zorgt dat je je leven verder kan uitbouwen en niet volledig wordt opgeslorpt door liefde."

Beeld: Photonews

Niet te missen