Out TV is eerste Vlaamse 'gay' televisiezender

De eerste digitale televisiezender speciaal gericht op de belevingswereld van de homoman is een feit. Out Tv wil een zender zijn waarin holebi's een hoofdrol spelen, maar richt zich tot iedereen die gevoelig is voor lifestyle. Woensdag werd Out Tv voorgesteld in discotheek Red and Blue in Antwerpen en werd meteen een zoektocht gestart naar nieuw presentatietalent.

ibroeksteeg

Out Tv zal zowel eigen programma's brengen als buitenlandse series, reportages en documentaires. Zo kocht de zender alvast de succesvolle Britse comedyreeks Little Britain aan, evenals de Amerikaanse holebidramareeks Queer as Folk. Voor de eigen producties is Timo Descamps, bekend van Steracteur Sterartiest en als VT4-presentator, het eerste boegbeeld.

Vanaf 7 mei gaat de zender echter ook op zoek naar nieuw presentatietalent. Dat gebeurt in de show OUT Wanted, waarin een tourbus langs de grootste Vlaamse steden trekt en er "potentiële sterren warm maakt voor het presentatorschap." Wie OUT Wanted wint komt al dit najaar op televisie.

Tot 1 juli is Out Tv gratis te zien voor alle digitale Telenet-abonnees via het digitale basispakket. Nadien zal de zender onderdeel uitmaken van het Docu en Lifestyle betaalpakket van Telenet.

Beeld: Photonews