Smet: "Klas met 50 kleuters heeft genoeg middelen voor 2 klasjes"

De school in Pittem waar vijftig kleuters in een klasje samenzitten krijgt van de Vlaamse overheid nochtans voldoende middelen om die klas te ontdubbelen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) woensdag gezegd in het Vlaams Parlement.

ikerremans

Smet heeft de inspectie op de school afgestuurd en de directrice wordt bij de minister op het matje geroepen.

Het verhaal van de school in Pittem kwam de voorbije dagen aan het licht. Er zitten zowat 50 kleuters in een klas. De oppositiepartijen in het Vlaams Parlement schoten op minister Smet, die volgens hen te weinig onderneemt tegen de overbevolkte kleuterklassen.

Intimidatie

Smet antwoordde dat de Werkgroep Kleuterscholen Vlaanderen foute gegevens verspreid heeft. De school in kwestie krijgt van het ministerie voldoende geld om van die grote kleuterklas twee klassen te maken, zegt de minister. Maar het komt de school toe om te beslissen hoe ze de school organiseert.

"Ik kan niet aanvaarden dat men in Vlaanderen de ouders probeert wijs te maken dat het ministerie en de Vlaamse regering te weinig geld geven, terwijl ze van ons wel voldoende geld krijgen voor de organisatie van de school", zei Smet.

Oppositiepartij Groen! spreekt van "intimidatie". "Iedereen die kritiek heeft op uw beleid en naar de pers durft stappen, krijgt de inspectie over de vloer. U laat die doorlichten en die moet bij u op het matje komen", reageerde Elisabeth Meuleman.

Meer over Pascal Smet